CAMPEONES!

3:06:00

Szép napot mindenkinek!

Ma csupán egy rövidke, sokak számára talán érdektelen bejegyzéssel érkeztem, viszont az én szívemnek igen kedves témával. Egyszer minden véget ér, és tegnap a spanyol bajnokságban egy újabb szezont zártak,  egy újabb bajnokot avattak.
Heteken át szinte biztos volt a győztes, hiszen a címvédő Barcelona a Liga elejétől bebiztosította magának az első helyet a tabellán. A katalán gárda ebben az évben is kimagaslóan teljesített , hiszen október 3-án a Sevillától ugyan kikapott, a menetelésüket mindössze a Real Madrid tudta megállítani áprilisban, amikor a blancók 2-1 verték a hazai pályán játszó Barcelonát. A keserű vereség egy gyönyörű sorozatot zárt, hiszen a katalán csapat 39 meccs óta veretlen volt, ezzel új rekordot állítva a spanyol futball történelmében. 
A szezon végéhez közeledve a játékosok mintha elfáradtak volna, a szurkolók meglepetésére és legnagyobb döbbenetére néhány meccset elveszített a Barca. Talán a legnagyobb tőrdöfést a Bajnokok Ligájából való távozás jelentette, amikor a szintén spanyol élvonalbeli labdarúgó bajnokságban szereplő Atletico Madrid búcsúztatta a címvédőt. A spanyol ligában sem úgy alakultak a dolgok, ahogyan azt az elején megfigyelhettük: a katalánok rengeteg pontot veszítettek, megadva az ősi rivális madridi csapatnak az esélyt arra, hogy a Barcelona veszélyben érezze a korábban biztosnak számító bajnoki serleget. 
Május 14-én került sor a döntő mérkőzésekre, ahol párhuzamos követhettük nyomon a Deportivo-Real Madrid, illetve a Granada-Barcelona meccset. A tét nem volt más, mint maga a bajnoki cím, hiszen ha a Barcelona pont nélkül távozik és a Real gólt szerez a Deportivo ellen, a kupa a madridiaké. A Real nem várt sokat az első góllal, hiszen már a 7. percben betalált a Depor kapujába, így a Barcelonán volt a sor, hogy támadásba vegye a Granada kapuját. Gólörömre a 22. percig kellett várakozni, amikor is Suárez betalált, majd bebiztosítva csapata helyzetét az első félidőben, egy újabb góllal növelte a már amúgy is rekordnak számító listáját a 38. percben. Innen már szinte a kezében érezhette a Barca az újabb kupát, a történet végére a pontot szintén Suárez tette a harmadik góllal, így a Los Cármenes stadionban immáron 24-szer, a Barcelona elnyerte a spanyol bajnoki címet.
Ugyan a Bajnokok Ligáját elveszítettük, a spanyol bajnokságban sikerült elnyerni a megérdemelt címet. Mindössze a Királyi kupa döntője maradt hátra, ahol szintén címvédőként ütközik meg a győzelemért a Sevilla csapatával. 
Akárhogy is alakuljon a Copa del Rey döntő mérkőzése, büszkék lehetünk a katalánokra, hiszen méltó helyen tudhatjuk a bajnoki kupát.
Visca el Barca! Visca Catalunya!


fotó: news.nike.com

You Might Also Like

0 megjegyzés